s
 

A Night At The Opera                                                                                          14 juni  2008

 

 

Weer in het ziekenhuis.....en weer thuis                                 14/15 november  2008

Gisteren waren we voor controle in het ziekenhuis. Er werd bloed afgenomen en het bleek dat de waardes ivm de geelzucht weer te hoog waren. Anita en Eskil moesten wederom een nachtje in het ziekenhuis bljiven en Eskil moest opnieuw in de lichtbak. Vanmorgen waren de waardes weer goed en mocht Eskil weer uit de lichtbak en naar huis.

 

Oost west thuis best                                                                          3 november  2008

O wat is het heerlijk om weer thuis te zijn en in ons eigen bed te slapen. Eskil is erg rustig en sliep bijna de hele nacht! Niet te geloven. Om 5 uur was Anita er even uit om hem een schone luier te geven en hem aan de borst te leggen, maar daarna sliep hij weer als een roos.

 

                  

 

Naar huis!                                                                                            12 november  2008

Eskil's bloed zag er vandaag goed uit en hij mocht weer uit de lichtbak. Anita heeft de borstvoeding op gang en vandaag mogen we weer naar huis. Eskil mag vandaag zijn mooie kleren aan!

 

 

Geelzucht                                                                                            11 november  2008

 

Eskil begon een beetje geel te worden vandaag en daarom moest onze kleine man een tijdje in een lichtbak doorbrengen. De lichtbak ziet er uit als een solarium. Ook Anita had vannacht wat koorts. Het aantal witte bloedlichaampjes is iets te veel, maar hoogstwaarschijnlijk heeft dit te maken met het feit dat ze net een bevalling achter de rug heeft.

 

 

 

 

 

Trotse broer                                                                                        10 november  2008

 Vandaag kreeg Eskil bezoek van zijn trotse broer Andreas.

 

 

 

 

 

 

 

 

ESKIL IS GEBOREN                                                                            9 november  2008

 

Op 9 november 2008, 17.41 werd in het Drammen ziekenhuis onze zoon Eskil geboren. Eskil weegt 3580 gram en is 49 cm. lang. Moeder en zoon maken het goed

 

 En wat zijn we trots:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

27 + 6                                                                                                        25 augustus  2008

27 weken en 6 dagen zijn we nu zwanger. Wat gaat de tijd toch snel! Nog 1 dag en dan kunnen we vieren dat we met week 28 beginnen. Niets bijzonders zul je denken. Niets is minder waar. Na 28 weken is de baby namelijk levensvatbaar buiten de baarmoeder. In sommige culturen wordt dat gevierd. Hier zijn we er voornamelijk erg blij mee dat we al zo lang onderweg zijn.

 

Een nieuw schooljaar, een nieuwe baan                                        11 augustus  2008

Na een half jaar thuis te hebben gelopen als gevolg van een nekhernia en de bijbehorende operatie was ik er op 11 augustus helemaal klaar voor. Eindelijk weer aan het werk! De eerste week bestond voor namelijk uit voorbereidingen en twee dagen cursus. Op maandag 18 begon hier het schooljaar en ik had er enorm zin in. De eerste week werken viel me vies tegen. Het was allemaal zwaarder dan ik had verwacht en er was nog veel onduidelijkheid. Op vrijdag ging het plotseling allemaal beter en werd het duidelijkheid geschapen. Gelukkig maar. Zo kon ik moe maar voldaan het weekend ingaan.

 

Vakantie                                                                                                   27 juni - 12 juli 2008

Op 27 juni reden wij met de auto op de veerboot naar Fredrikshavn in Denemarken. We overnachtten aan boord en op zaterdag reden we vanuit Fredrikshavn naar Blokhus, ongeveer anderhalf uur rijden. Blokhus ligt aan de noordwestkust. We hadden daar een vakantiehuisje gehuurd. We hebben heerlijk aan het strand gelegen, gefietst, heerlijk niks gedaan en een dagje naar Legoland geweest.

Op 12 juli reden we terug naar Fredrikshavn, maar namen nu de veerboot naar Gøteborg in Zweden. Vandaar uit reden we in vier uurtjes weer naar huis.

 

ECHOechoecho                                                                                                26 juni  2008

Echografie, ook wel echoscopie genoemd, is volgens Wikipedia een techniek die gebruik maakt van geluidsgolven die zich door het lichaam verplaatsen en op grensvlakken tussen zachte en hardere structuren reflecteren.

Op 26 juni zaten Anita en ik nerveus in de wachtkamer van de echograaf, of hoe je zo iemand ook mag noemen. Vandaag zouden we te weten komen of alles goed ging met het kleine wonder. Armen, benen, vingers, tenen, inwendige organen. Vandaag zouden we zien of alles erop, eraan en erin zat. De vriendelijke echografe wreef wat ijskoud gele op Anita's maag en liet het echoapparaat het werk doen. En inderdaad: alles zat er op, aan en in. Wat een opluchting! We konden het hartje goed zien slaan.

Of het een jongetje wordt of een meisje weten we nog niet, dat mag nog even een verrassing blijven. Nadat de echografe alles gemeten had bleek dat Anita eerder is uitgeteld dan eerst vermoed. De datum is nu 18 november, 2 weken verschoven dus.

 

A Night At The Opera                                                                                          14 juni  2008

 

Op 12 april van dit jaar opende Noorwegens en Oslo's nieuwste toeristische attractie haar deuren: het Operahuis. Ontworpen door het architektenbureau "Snøhetta" (die o.a. de bibliotheek in Alexandrië ontwierpen) moet dit net zo'n spectaculaire attractie worden als Utzon's Operahuis in Sydney.

Wij hadde kaartjes bemachtigd voor een "operafeest"-voorstelling waar (waarschijnlijk voor gemiddelde operabezoeker) bekende aria's werden gezongen en andere operastukken werden uitgevoerd. Nu zijn wij niet zulke doorgewinterde opera-bezoekers, dus voor ons waren alle aria's nieuw en begrepen we er niks van. Maar het was een prachtige ervaring in een prachtig gebouw. Of Oslo's operahuis qua toerist-attractie van dezelfde dimensie is als het Operahuis in Sydney is de vraag, maar het is in ieder geval een bezoek waard.

  

 

 

 

Tandarts                                                                         9 juni  2008

Een tandartsbezoek heeft altijd twee kanten. Van te voren me erg druk maken, maar uiteindelijk valt het over het allemaal wel mee. Deze keer was het wat anders. Ik had 3 weken geleden een stuk van een vulling uit een kies verloren. Een kies die al een keer eerder onder handen was genomen met een wortelkanaalbehandeling. De kies was dus in principe "dood", alleen had ik in de afgelopen jaren een aantal ontstekingen in mijn kaak gehad onder deze kies. Ik was dan ook al twee keer bij de kaakchirurg geholpen, maar de ontsteking kwam steeds weer terug. Nu ging het dan eindelijk gebeuren: de kies eruit. Na een grote dosis bedoving werd met een grote tang de kies eruit gehaald. Het zit er nu dik in dat ik een stift tand moet hebben, of ik moet de rest van mijn leven met een groot gat in mijn mond rondlopen. Vrijdag moet ik terugkomen en hoor ik meer. Wordt vervolgd.

 

Ziekenhuiscontrole                                                      6 juni  2008

Na 2 maanden was het eindelijk zover: voor controle naar de specialist. Het is in zo'n groot ziekenhuis altijd weer afwachtren bij welke specialist je terechtkomt. Deze keer kwam ik gelukkig terecht bij een specialist die ik al eerder had ontmoet. Volgens hem ging het goed met me. De (spier)pijnklachten waren vrij normaal. Het komt namelijk regelmatig voor dat iemand die een nekherniaoperatie ondergaat na de operatie last krijgt van pijn in de spieren. Dat vertellen ze dus niet voor de operatie. Net als dat ze niet vertellen dat er na de operatie twee groepen zijn: diegenen die tevreden zijn met de operatie en de groep die absoluut niet tevreden is over de operatie... Ik moest volgens de specialis nog een tijdje doorgaan met fysiotherapie, de pijn in mijn spieren zal dan uiteindelijk overgaan meende hij... Nu maar hopen dat hij gelijk heeft.

 

Vroedvrouw                                                                   2 juni  2008

Vandaag waren we voor de eerste keer bij de vroedvrouw. Hier in Noorwegen heeft men de keus of men door de arts opgevolgd wilt worden of door de vroedvrouw, of allebei. Alles zag er goed uit. De vroedvrouw probeerde of ze het hartje kon horen, maar dat ging niet. Toevallig heeft deze vroedvrouw een ouderwets echo-apparaat en maakte ze een echo van de baby. Het hartritme was duidelijk te zien!

Nadat ik een formulier had gekregen dat ik in moet vullen betreffende het vaderschap (omdat wij niet getrouwd zijn) verlieten wij blij en opgelucht de vroedvrouw. 26 juni laten we de controle-echo maken in het ziekenhuis. Aan de hand van die echo kan de datum waarop Anita uitgerekend is vrij nauwkeurig worden bepaald.

 

Miniconcert  nr.2                                                            1 juni  2008

Na het geslaagde miniconcert van vorige week moesten we vandaag weer aan de bak. Vandaag speelden we bij de opening van een fotoexpositie over Rødtangen. Dit gebeurde allemaal in de lokale kapel. Het was een redelijk druk bezochte en geslaagde zondagmiddag met prachtig weer. Omdat de kapel binnenkort gerestaureerd moet worden gingen onze inkomsten onverkort naar dit goede doel. 

 

 

Grasmaaien                                                                   28 mei  2008

Vanaf vandaag wordt grasmaaien voor ons nooit meer zoals het was. Nadat het gras al 3 weken geen grasmaaier had gezien besloten we over te gaan tot de inkoop van een heuse "gazontractor".

Het grasmaaien is vanaf nu een peuleschilletje. Waar we eerder meerdere uren over deden kan nu gedaan worden in wellicht een half uurtje. Ik moest hem na-tuurlijk gelijk uitproberen. En het was inderdaad een genot om het gras te maaien. Wat een gemak! Het gras wordt hier in de toekomst vast vaker gemaaid dan noodzakelijk is...

 

 

Miniconcert                                                                    25 mei  2008

Anita werd een week geleden gevraagd om te spelen op de openingsdag van het "jaar van de verschijdenheid" in de gemeente Hurum. Ook ik mocht deze keer meedoen.

Anita speelt al wat jaren samen met een vriendin die klarinet en fluit speelt. Na een avond en een dag geoefend te hebben waren we er zondag helemaal klaar voor. Het reportoire bestaat voornamelijk uit Noorse en Ierse folkmuziek, voor de gelegenheid aangevuld met wat muziek uit Afrika. Het weer was prachtig en we speelden dan ook buiten. Iedereen was tevreden, en wij ook. Het miniconcert duurde ongeveer 40 minuten en het gaf duidelijk meersmaak. Volgende week moeten we alweer optreden bij een open dag voor historische gebouwen in ons eigen Rødtangen.

 

Zwangerschapscontrole                                             22 mei  2008

Na het fantastische bericht dat we zwanger zijn waren we donderdag bij de huisarts voor een "ordinaire" zwangerschapscontrole. Bloeddruk gemeten, bloed afgenomen, wegen enz. Bloedprocent was wat laag vandaag dus er moet ijzer geslikt worden. Daarnaast mag Anita een paar weekjes 2 dagen in de week thuis blijven om even weer wat bij te komen. De dokter maakt nu een afspraak met het ziekenhuis om een echo te laten maken in week 17-18. De huisarst had het nu ook over 12 weken zwanger, dus of het nou 12 of 14 weken is, is nog wat onduidelijk...

 

Eindelijk maar toch!                                                      19 mei  2008

Na de valse start eind vorig jaar is er nu goed nieuws te melden: We zijn weer zwanger!

 

Na het verdriet van de miskraam eind vorig/begin dit jaar,  lijkt alles nu goed te gaan. Vorige week waren we in het ziekenhuis waar een echo werd gemaakt en daar zagen we de eerste beelden van ons, nu nog erg kleine wonder. Armen en benen, alles zat er aan. De arts berekende dat Anita al 12 weken zwanger is! Nu duimen we dat ook de rest van de zwangerschap goed gaat verlopen. Ik verheug me nu al op de poepluiers.

 

Moeder op bezoek en 17. mei                             10 - 18 mei  2008

Op zaterdag 10 mei mijn moeder opgehaald van het vliegveld. Het weer zag er veelbelovend uit en het pinksterweekend genoten we dan ook van heerlijk zomerweer. Er werd flink wat afgebabbeld deze week en ik had het dan ook druk met het vertalen over en weer. Moeder spreekt geen woord Noors of Engels en Anita verstaat en spreekt nu een klein beetje Nederlands. We waren een dagje winkelen in Drammen, bezochten de IKEA en liepen een aantal keren naar het strand (ongeveer 3 minuten lopen van ons huis). Mijn moeder had van ons voor haar 70e verjaardag een digitale kamera gekregen, dus er werden talloze foto's gemaakt. In de loop van de week veranderde het weer en op 17 mei, Noorwegens nationale feestdag, was het vreselijk slecht weer.

We stonden op met 5 graden en regen. Om half tien 's ochtends stonden we te blauwbekken bij Andreas zijn school. Traditie getrouw wordt er optocht gelopen samen met het schoolmuziekkorps waar Andreas sinds de herfst ook deel uit maakt. Hij mocht deze keer alleen meemarcheren, volgend jaar speelt hij wellicht ook mee.

Voor de gelegenheid had ik onder mijn pak een lange onderbroek aangedaan en die was hard nodig. Tijdens de optocht begon het zelfs even te sneeuwen en zakte de temperatuut naar 4 graden. Andreas verbleef dit weekend bij zijn vader en omdat hij mee moest lopen met het muziekkorps in een andere plaats, snelden wij ons naar huis om de wollen sokken aan te doen en een vuurtje in de houtoven te maken. Na een uurtje uitgerust te hebben aten we een buffet in een nabijgelegen restaurant samen met een vriendin van Anita. Na heerlijk gegeten te hebben, keken we nog even naar de optocht in Holmsbu en reden daarna terug naar huis. Om vijf uur 's middags verzamelden we ons in het kapelletje in Rødtangen om met de buurtbewoners 17e mei te vieren. Dat gebeurde met koffie en (heel veel) gebak, spelletjes voor oud en jong en een loterij. Elk jaar hetzelfde, en elk jaar erg gezellig. Om acht uur 's avonds lagen we uitgeput op de bank. Klik voor meer foto's hier.

 

In de studio                                                                       8 mei  2008

Een week geleden belde een vriend van me op met de vraag of ik gitaar wilde spelen op een prive-cd die hij in verband met zijn aanstaande huwelijk op zou gaan nemen. Onder voorbehoud dat dat misschien lastig zou worden mbt mijn nek en schouder zei ik ja. Die vriend van me kende namelijk iemand die een eigen studio heeft en daar zouden we de opnames gaan maken.  Nietsvermoedend reed ik dan ook samen met hem naar de studio om het lied op te gaan nemen. Daar aangekomen bleek het een studio te zijn die met vele bekende noorse artiesten werkt. Tja en dan heb je met mensen te maken die erg nauwkeurig zijn hoe het allemaal moet klinken. Ik gebruikte ca. 1,5 uur om dat ene nummer (wat ik voor overig vandaag voor de eerste keer hoorde) er goed op te krijgen. Het resultaat was wel aardig en pijn in mijn schouder/nek had ik bijna niet.

Al met al ben ik weer een leuke ervaring rijker.

 

Een goede buur                                                        3 & 4 mei  2008

Een goede buur is beter dan een verre vriend wordt er wel eens gezegd. Ik ben het hier maar gedeeltelijk mee eens. Het is waar; goede buren zijn inderdaad goed om te hebben, maar verre vrienden die af en toe een handje komen helpen zijn goud waard.

Afgelopen weekend hadden we wederom bezoek van een oom en tante van Anita. Er werd wat gezaagd, getimmerd, gediscussieerde, opnieuw gezaagd en getimmerd. Onderbroken door een lekkere BBQ werd er tot zaterdagnacht gewerkt. En zondag werden de werkhandschoenen opnieuw aangedaan. Zwoegen en zweten. Anita haar tante voelde zich op zondag niet lekker en zij vertrokken dan ook in de loop van de middag weer naar huis, ca. 1,5 uur rijden. En wederom zijn we een stukje dichter bij het eindresultaat.

 

 

IKEA                                                                                     2 mei  2008

Wij dachten slim te zijn. We dachten; kom laten we vrijdag 2 mei naar de IKEA gaan om de, voorlopig, laatste dingen voor de nieuwe keuken te kopen. Affijn, aanhanger achter de auto en rijden maar. Bij de IKEA aangekomen roken wij al onraad; een parkeerplaats was niet te vinden...al helemaal niet voor een auto met een aanhanger. We verzamelden wat moed en traden Noorwegens (en mogelijk Europa's) grootste IKEA binnen. Thuis hadden we al een lijstje gemaakt met wat we moesten kopen.

We brachten er in totaal uren door. Ik hoorde een medewerker van de IKEA zeggen dat de dag na hemelvaartsdag één van de ergste dagen is bij de IKEA, hij vermoedde dat er die dag zo ongeveer 10.000 mensen de IKEA zouden bezoeken. Thuisgekomen lagen we ons languit op de bank; moed verzamelend voor de volgende klus: het uitpakken en in elkaar zetten van IKEA-kastjes...

 

....En nu de baan                                                              29 april 2008

Vanmorgen kreeg ik het verlossende telefoontje; ik krijg de baan aangeboden waarop ik had gesolliciteerd. Vanaf 1 augustus ga ik werken op een speciale afdeling op een lagere school. Dit is een afdeling voor leerlingen met gedragsproblemen. De afdeling is net begonnen, dus ik heb de mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan hoe de afdeling er uiteindelijk uit zal gaan zien. Ik ben dan ook erg in mijn nopjes.

 

Prachtig wandelweer                                                      27 april 2008

 

Vandaag (zaterdag 27 april) een heerlijke 1,5 uur lange boswandeling gemaakt. Het is hier nu volop lente en het was dan ook volop genieten! De anemoontjes (zowel de witte als de blauwe) staan prachtig in bloei. Deze foto is gemaakt in het natuurreservaat Holtnesdalen waar je, in tegenstelling tot Nederlandse natuurreservaten vrij mag wandelen.

 

 

Nieuwe website                                                                26 april 2008

En daar is ie dan: mijn vernieuwde website! Hoera. Het heeft even geduurd, maar ik zet vandaag  het eerste deel van mijn nieuwe website op internet. Veel leesplezier! En kom regelmatig eens kijken; ik ben nog lang niet klaar!

 

Rustig aan doen                                                               26 april 2008

 Vannacht onrustig geslapen en plotseling wakker geworden. Ik had waarschijnlijk een nare droom gehad waardoor ik plotseling recht op in bed zat. Die plotselinge beweging zorgde er voor dat ik erge pijn in mijn nek kreeg. Vandaag dus een rustige dag die ik o.a. gebruik om deze website op het net te zetten.

 

Het sollicitatiegesprek...                                                  25 april 2008

 Vandaag voor de 2e keer op sollicitatiegesprek geweest bij dezelfde werkgever. Mijn huidige baan is maar een tijdelijke, tot 1 augustus en ik heb nog geen signalen ontvangen dat ik daar na 1 augustus ook aan de slag kan. Ik heb gesolliciteerd naar een baan als begeleider van leerlingen met gedragsproblemen op een lagere school. Het eerste gesprek verliep al prima en het tweede gesprek verliet ik met een erg goed gevoel. Er zijn nog 2 andere kandidaten dus ik hoop dat ik een goeie indruk heb achtergelaten. Wordt vervolgd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuws